Biblia spune clar ca nimeni nu putea merge in cer inainte ca Isus sa moara si sa depuna jertfa de rascumparare si sa deschida chemarea cereasca pentru biserica sa. In Ioan 3:13 Isus spune:

Ioan 3:13 Nimeni nu s’a suit în cer, afarã de Cel ce S’a pogorît din cer, adicã Fiul omului.

Tot asa spune si Ap. Ioan:

Ioan 1:18 Nimeni n’a vãzut vreodatã pe Dumnezeu; singurul Lui Fiu, care este în sînul Tatãlui, Acela L-a fãcut cunoscut.”

Mai adaug inca un citat din Fapte unde Ap. Petru spune clar compatriotilor lui ca chiar imparatul David nu s-a suit in cer, cand spune:

Act 2:29  Cît despre patriarhul David, sã-mi fie îngãduit, fraților, sã vã spun fãrã sfialã cã a murit și a fost îngropat; și mormîntul lui este în mijlocul nostru pînã în ziua de azi….

Act 2:34  Cãci David nu s’a suit în ceruri…”

Biblia nu spune ce a facut Domnezeu cu Enoh, Moise si Ilie cand i-a luat pentru ca oamenii sa nu vada moartea lor, dar credem ca si ei au cazut in somnul mortii ca tot restul omenirii si la timpul invierii se vor intoarce pe pamant pentru a participa la restaurarea omenirii la perfectiune, asa cum spune Isaia:

Isa 1:26  Voi face iarãș pe judecãtorii tãi ca odinioarã, și pe sfetnicii tãi ca la început. Dupã aceea, vei fi numitã cetatea neprihãnitã, cetatea credincioasã.”