Pentru multi din noi aceasta este o sarbătoare dublă, în primul rînd fiindcă avem ocazia sa ne constrîngem aici pentru a asculta cuvîntul   lui Dumnezeu, şi sa fim participanţi si martori la acest act de căsătorie.

Pentru tinerii noştri,care se căsătoresc este o mare zi în vietile lor tinere,,o mare decizie, o etapă foarte importantă in viaţa omului care rămîne în memorie pe o lungă perioadă de timp.

Prima decizie importantă in viaţa lor   care de asemenea ia adus în acest loc, care lea permis in general sa se întîlneasca a fost momentul cînd au cunoscut adevărul cuvîntului lui Dumnezeu şi sau hotărît sa se consacre Domnului şi sai slujească.

Tocmai de aceia ii mulţumim lui Dumnezeu în această zi ,într-un moment atît de important pentru ei, că pot sta în faţa lui Dumnezeu şi fac acest act de căsătorie,care este important nu numai pentru lume ,dar mai întîi de toate este important pentru Dumnezeu – Cineva sar întreba de ce?

De aceia ca vietile noastre tinere ni le predam cu totul lui Dumnezeu,care ne are sub ocrotirea sa si ne binecuvinta zilnic.

Majoritatea din noi suntem casatoriti, fiecare avind staj diferit. Eu in acesta stare sunt de mai multi ani, poate aceasta nui mult, poate ca ar fi fost mai bine in acest loc sa stea un frate care are mai multa practica in casatorie, care ar putea sa impartaseasca mai multe bucurii si experiente.

Dar pentru noi este important ce zice cuvintul lui Dumnezeusi ce spune robul credincios .Aceasta este o posibilitate buna catoti cu aceasta ocazie sa ne reamintim putin din dreptul si obligatiile care rezulta cu titlul, ;durata casatoriei”

Asa cum sa exprimat apostolul Pavel in Ev 13;4

  1. Casatoria sa fie tinuta cu toata cinstea si patul sa fie neintinat,caci Dumnezeu va judeca pe cei desfrinati sip e cei adulteri”

Baza lectii noastre vor fi cuvintele apostolului Pavel care a spus ca casatoria sa fie cinstita.

Draga pereche tinara,dragi parinti ai acestor tineri,rudele lor,dragi frati si invitati.

Cu totii traim timpuri interesante, citim in presa, privim la televezor, ascultam radioul,observam vietile altor oameni – Ce vedem?Vedem o criza generala dupa cum numesc unile institutii.

Din diferite stastistici stim ca mai intii in Polonia,in Warsawa fiecare a treia familie tinara divorteaza,asemanator este si in tarile apusene,in tara noastra sunt multe personae tinere traiesc in preuna fara a se casatori.

Studiile demografice din Danemarca arata cu precizie confirmarile soceologilor din tarile europei apusene care afirma ca numarul persoanelor care traiesc fara a se fi inregistrat si casatorit creste considerabil. Infiinteaza de obicei familii cu multi copii,dar nu se inregistreaza la niciun sediu sau alt undeva.

In Danemarca in concombinanta traieste fiecare a treia persoana cu virsta de 20-25 ani.In Marea Britanie 1 la 4,In Suedia tocmai 90% din tineri aleg asa forma de viata familial,se unesc,traiesc impreuna,au copii dar nu se casatoresc.Dar cuvintul lui Dumnezeu ne atrage atentia asupra actului de casatorie,ca acel act sa fie unul bun.

Dupa cum am observant creatorul casatoriilor este Dumnezeu,citim asta in Gen.

2:19,20.

19.”Si Domnul Dumnezeu facuse din pamint toate animalele cimpului si poate pasarile cerului si lea adus la om,ca sa vada cum are sa le numeasca,si orice nume pe care-l dadea omul fiecariei vietuitoare acela-I era numele.

20.Si omul a pus nume tuturor vitelor,pasarilor cerului si tuturor fiarelor cimpului.Dar pentru Adam nu sa gasi niciun ajutor care sa ise potriveasca.”

Adam a avut multe creaturi:pasari sau vite,dar toate acelia nu erau corespunzatoare pentru Adam ca partener,nu putea avea cu ele nicio placer,ca sa se pota intelege cu ele.Gen.2:21-24.

Asa dar in rai a fost prima pereche casatorita.N-e putem intreba,care este scopul casatoriei?

Dupa cum am citit,primul scop al casatoriei este acesta,dupa cum ia fost spus lui Adam “nu este bine ca omul sa fie singur.Asa dar cel mai potrivit tovaras pentru Adam,dar si pentru fiecare barbat esta femeia,ele de asemenia se oblige sa faca un singur corp,o familie.Mai departe cum a fost spus lui Adam si primilor nostriparinti,asa este si pentru noi:cresteti inmultiti-va si umpleti pamintul”acesta este al doilea scop al casatoriei.

Al treilea scop al casatoriei este ceia ce apostolul Pavel a spus in 1 Cor.7:2.

2.”Totusi,din cauza desfrinarii,fiecare sasi aiba sotiea lui si fiecare femeie sa-si aiba sotul ei.”

Mai mult in scopul pastrarii curatenii in familie si adunari,anume aceasta Dumnezeu atentioneaza ca tinerii sa se cunoasca, ca in aces fel sa preintimpine imoralitatea.

Din aceasta vedem care sunt scopurile casatoriei. Din aceasta reiese ca casatoria nu este cum ar fi o institutie vesnica, tocmai in acest timp aici pe pamint sin recomandate casatoriile. Dar cindva in viitor in imparatia lui Dumnezeu in accord cu cuvintele lui Isus nu vor fi casatorii,Domnul Isus a spus ca :

“Nu se vor mai insura si marita, dar vor fi ca ingerii lui Dumnezeu in cer.”

Din aceasta reiese ca in cer nu va fi casatorie, toti vor fi una ,dar aici pe pamint in acest timp este recomandata casatoria. Actul de casatorie se pare ca este cel mai important si cel mai placut lucru in viata omului pamintean.

Dar daca sa vorbim de nunta, cu toate ca nunta cu ocazia casatoriei nu este interzisa de biblie, dar este amintita ca o manifestare de marturie.

Citim asa asemanare in Mat 22:2

2.”Imparatia cerului se aseamana cu un imparat care a facut nunta fiului sau.”

Acolo este vorba de nunta Apoc. 19 :7

7.”Sa ne bucuram si sa ne veselim si sai dam slava, fiidca nunta melului a venit si sotia lui sa pregatit.”

Aici de asemenia este vorba despre nunta melului,ca ia cind in viitor va avea loc, si Domnul Isus ca mire ,dar biserica ca mireasa, ca ei se vor uni, si atunci va incepe nunta Mielului.

Si Domnul Isus a fost la nunta, despre acesta ni se aminteste in Ioan 2:1-11. Deci nu avem o regula cum trebuie sa se petreaca nunta,si pe aceasta tema nu avem nimic amintit.

Sintem liberi asupra acestui punct de vedere, numai ca aceasta sa fie in accord cu cuvintele apostolului Pavel care spune “ori mincati ori beti, ori alt ceva faceti,faceti toate spre slava liu Dumnezeu.

Toate ceremoniile noastre, chiar si nunta, sa arate ca toate sunt spre slava lui Dumnezeu. Aceasta este o ocazie de a ne bucura, trebuie cu totii sa ne veselim, dar cea mai mare veselie este pentru cine? Desigur pentru tinerii care se casatoresc.

Mai tirziu se bucura familia, prietenii, deasemenia si fratii, trebuie sa participam la aceasta veselie. Asa dupa cum a spus apostolul Pavel “Ne bucuram cu cei ce se bucura,ne veselim cu cei ce se veselesc, si plingem cu cei ce pling.”

Deci daca cineva cunoaste bucuria deosebita de aceasta metotda, atunci noi deasemenia trebuie sa impartim acea bucurie cum a spus apostolul Pavel “Veselitiva cu cei ce se veselesc.”Binecuvintat lucru este ca acea noua viata in casatorie sa inceapa cu Dumnezeu.

Dumnezeu a zis “ca doi vor fi una – ce inseamna si cum sa intelegem aceasta,se pare ca aceasta trebuie sa fie armonia a doua persoane diferite de sex opus din punct de vedere trupesc cit si spiritual.

Din punct de vedere trupesc se unesc intre ei personae care sa se placa reciproc, sunt apropiate poate in temperament, poate au aceleasi interesuri, placer, daca merge vorba despre curatenie, ordine, dar elementul in aceaste unire trebuie sa fie iubirea celor doi,care va conduce la ceia ca sa acopere neajunsurile ambilor parti.

Trebuie de asemenia sa-I uneasca lucrurile spiritual.

Asa cum a spus apostolul Pavel, daca este vorba de frati- “un singur Domn, o singura credinta, un singur botez.”

Apostolul Pavel deasemenia in corinteni spune ca daca cineva se casatoreste atunci trebuie sa-si aminteasca ca va fi spre binele lui daca aceea va fi in Domnul.

Ce inseamna in Domnul? Paremise ca aceasta cuprinde gindul nu numai ca ei trebuie sa fie credinciosi lui Dumnezeu, dar trebuie sa fie ambii consacrati, jertfiti.

Sa aiba acelasi scop in vita.

Casatoria poate uni credinta In Dumnezeu, dar pot fi diferite sperante stim exemple a asa fel de casatorii, care sunt din diferite pareri,vadit lucru este cint trebuie de mers la adunare separate,o parte pleaca intro parte ,iar alta in alta parte.

Intrebarea este daca va fi in acea casatorie binecuvintare? Deaceia inainte de a face acel act de casatorie trebuie de amintit ca acea casatorie sa fie placuta in Domnul.

Urmatorul lucru important este gindul lor principal, ca scopul conducator sa fie stima fata de cuvintul lui Dumnezeu. Dupa cum este spus :”femeia ce se teme de Domnul este buna de slva.” *Cind doua personae se cunosc, acestea sunt diferite, individuale, diferite placeri, fie in lucruri pamintesti, sau spiritual, dar in toate acestea trebuie sa ne amintim ca in toate trebuie sa hotarasca cuvintul lui Dumnezeu.

Tinerii casatoriti trebuie in toate sa se predee voii lui Dumnezeu cu privire la ei.

Iubirea pentru Dumnezeu,iubire pentru cuvintul liu Dumnezeu,trebuie sa fie cel mai puternic nod,în acea legatura care trebuie sa uneasca cele doua personae.

*Ce este iubirea?-Dragostea este a cea dorinta buna a celei-lalte personae.Daca cineva iubeste pe cineva atunci doreste bunatatea lui,fericirea lui.

Sotul trebuie sa se gindeasca cum ar putea sa-si bucure sotiea,daca aceasta este pe placul ei sa-se ingrijeasca de sanatatea ei,fie in lucruri intelectuale,fie material.

De asemeni si sotiea,daca ambii v-or gindi cum sa-se bucure unii pe altul,atunci in casatoria lor va fi oaspete iubirea si bucuriea.Dar daca fiecare va gindi numai la el,atunci nu va fi iubire,deasemeni nu va fi fericire,dar si Dumnezeu nu va binecuvita asa casatorie.

Ce mai trebuie pentru fericire in familie?

Dupa cum pasarile au nevoie de cuib,tot asa perechea tinara,ca sa aiba parte de o fericire deplina,trebuie sa aiba coltul lor separate,locuinta lor separate.

Ei vor sa fie in preuna,nu merge vorba aici de o locuinta separata si confortabila,dar merge vorba de o creere a unei atmosfere placute in casa in care vor fi locuit.Lucru important este ca acolo sa fie liniste,intelegere reciproca,stima reciproca,dar mai intii de toata iubire.Acea atmosfera trebuie sa atraga mereu pe sot acasa,cit si pe   sotie,in cit in acea casa ei sa se simta cit mai bine.

Odata un frate cu o ocazie a zis : Coroana casei este sfintenia, frumusetea casei este curatenia, slava casei este stimarea reciproca, binecuvintarea casei este mutumirea. Daca aceste lucruri vor fi in casa, atunci multumire deplina.

** Cineva odata a spus ca barbatii se cuceresc prin ochii lor, dar sotiile prin urechile lor,nu se stie de ce genul frumos din fericire nu in intregime, gindul este ingrijirea , unei tinute frumoase trebuie sa fie numai cu niste ocazii spieciale sau daca trebuie sa plece undeva, inschimb acasa poate sa fie mai putin ingrijita, nedispusa, cu un par ne ingrijit si poate chiar sa poarte niste zdrente.

Cind baiatuii se casatores cu acele dominisoare curate, ingrijitoare, care erau cu grija la manierile bune, dar dupa nunta sau trezit din nedumerire si au vazut ca sotiile lor nu au grija ca sa arate bine acasa, raspund nesatisfacator daca ceva nu le place, deasemenea nu stim de ce acele sotii tinere considera ca acele maniere bune trebuie demonstrate numai in acel timp cind avem oaspeti, sau cind sunt undeva in ospietie.

Acasa pur si simplu se poate de mincat direct din cratita, sau tigaie,sau nu mai este necesar de a respecta acea estetica de a minca impreuna, servetelele, vaza cu flori, un aranjament frumos, acestea toate trebuie de tinut numai atunci cind avem oaspieti.

Dar pentru sot?, mai tirziu si pentru copii?- nu este bine sa te retragi, farfuria pe marginea mesii cre este incarcata cu de toate, niepasator sede aruncat uscatorul pentru vase, si aceaste lucruri deseori il deranjeaza pe sot si produce nemultumiere in casatorie.

Deseori sunt zile care sunt atit de tacute si aceasta enerveaza. Evident este faptul c` la sierviciu avem ce discuta pe diferite teme, in schimb acasa nu avem ce discuta si chiar daca discutam nu ne ascult`m, nu ne accord`m atentie, si deseori intrerupind discuia la mijlocul gindului caci nu ne mai pasa de restul gindului celuilalt si deabia la sfirsit incercam sa ne amintim despre ce era vorba.

Dupa citva timp de asa fel de casatorie putem stringe si roade, pe care le-am prelucrat in primii ani ai casatoriei. Trebuie deasemeni sa ne amintim ca acest lucru este de-o mare insemnatate pentru copii.* Comportamentul parintilor acasa este pentru copii un exemplu pe viitor in castoriile lor.

Daca sunt educati intr-o atmosfera staruitoare, curatenie,ordine, respect unul fata de altul si iubire atunci aceasta aduce o priveliste frumoasa a acelei familii.

Este bine si placut daca putem sa ne aranjam ziua, diferitele noastre lucruri casnice, dupa cum citim si intr-o mana, ca dupa masura posibilitatii zi de zi in fiecare saptamina sa punem deoparte o or`, doua sau chiar o zi pentru lucrurile spirituale. Studiile impreuna, citind cuvintul lui Dumnezeu impreuna, cintind cintari impreuna este o mare binecuvintare pentru casatoriti cit si pentru intreaga familie.

La ce mai atrage atentie cuvintul lui Dumnezeu cu privire la casatorie?

Dupa cum citim cuvintele apostolului Pavel din Efes.5:22-24

Poate ca astazi aceste cuvinte nu sunt atit de la moda, nici populare,dar cine ia in considerare aceste cuvinte ca sa se supuna solului ei acela primeste o mare binecuvintare.Ce daca , unele din sotii se straduie sa fie mai presus in familiile lor, deseori iau greutatea asupra lor care mai tirziu le este greu a o duce, doresc ca in toate lucrurile sa hotarasca, dar in ceea ce priveste cuvintului lui Dumnezeu, aceaste este o sarcina atit pentru sot cit si pentru sotie.

Daca mergr vorba ca sotul sa fie capul familiei dupa cum reda si robul credinciosin vol.6

Ca barbatul ca cap mai inti de toate inseamna raspundere,o straduinta speciala di partea sotului, ca ingrijitor, ocrotitor conducator si exemplu de urmat. Barbatul care trebuie sa fie capul familiei, capul sotiei, sa ia aminte ca aceasta nu este o pozitie numai de dirijare, de judecare,dar dupa cum a mentionat si robul credincios,ca ocrotitor, conducator, aparator si exemplu de urmat.

Capul si reprezentantul casei trebuie sa-si arete autoritetea intr-o masura dar sa o faca cu iubire si intelepciune.

Sotul trebuie sa aprecieze individualitatea sotiei sale, dorintele si gusturile ei. Ca reprezentanta a lui sotia trebuie sa aiba dreptul deplin si libertetea de a face lucrurile carei apartin ei, ca tovarasa si gospodina a casei. In caz ca sotul lipseste are dreptul si autoritatea de a hotari toate lucrurile care tin de familie.

O sotie credincioasa trebuie sa aiba o cunoastere sigura a Voii lui Dumnezeu redat in cuvintul Sau cu privire la lucrurile casnice si familiale si aceste lucruri trebuie sa fie facute cu iubire, moderat, drept si cu o hotarire sigura.

Asadar exprimindusi gindul sau in ca priveste voia lui Dumnezeu in lucrul dat, trbuie sa se supuna decizii sotului

Vorbind despreoligatiilesotului cu privire la sotie apostolul Pavel scrie; Efes. 5:25

“Sotilor! Iubitiva sotiile voastre, dupa cum si Christos a iubit biserica si sa dat pe sine insasi pentru ia”.

Ce fel de iubire trebuie sa fie aceasta?- Aici Apostolul Pavel spune ca aceasta trebuie sa fie nu numai iubirea aproapelui ca pe sine insasi, dar asa cum nea iubit Christos.

Apostolul spune ca Christos sa dat pe sine pentru biserica. De aici reese ca iubirea sotului pentru sotie trebuie sa fie jertfitoare, caci stim ca el trebuie sa-si dea viata pentru sotia sa.

Efeseni 5:26-29…

Aceste cuvinte mai departe ne spun ca sotul nu numai trebuie sa se straduie pentru binele pamintesc al sotiei , dupa cum si Domnul Isus, oare El se straduienumai pentru binele nostru pamintesc sau si pentru cel spiritual?

In primul si primul rind pentru spirituale, Domnul ne dat sa cunoastem adevarul, nea dat prin spiritul sau sa intelegem acest adevar. Deasemenea si indatorirea sotului este sa se straduie mai intii de toate de binele spiritual al sotiei, si dupa aia cele trebuincioase pamintesti, corpurale cum ar fi spre exemplu: o locuinta frumoasa, frigider plin, imbracata ftumos si o sotie grijulie, care este importanta si necesara.

Dar in ochii Domnului cel mai important este daca acea sotie are cunostinta despre Cuvintul lui Dumnezeu, daca este dezvoltata spiritual si daca lucreaza asupra caracterului ei.

Sotii trebuie sa-si iubeasca sotiile lor ca pe corpul lor propriu. As vera sa cites citeva recomanndari atit pentru sotii cit si pentru soti, de care ne putem folosi in viata si pos sa ne ajute.

Mai inti pentru sotii:

1)       Straduite sa ai o infatisare placuta zilnic, ca sa fie placut si curat. Nu se poate indragosti avind o sotie murdara, care urit miroase si ne peptanata.

2)    Ai grija de casa,ca sa fie curata si primitoare,da atmosfera in ia vesela,plina de adorare, nu fa probleme din maruntusuri.

3)    Ai grij nu numi de casa si copii, dar deasemeni citeste mult,ca sotul sa poate discuta cu tine pe diferite teme.

4)     Daca ai observat ca sotului tau ii lipseste inima,atunci aduti aminte ca el ami are si stomac, apeleaza la stomacul lui indurator pentru ajutor cu bucate perfect preperate si in sfirsit ii vei misca inima. Aceasta deseori poate fi cauza despartirilor,cind in casa nui atmosfera calda, mincare proaspata si calda, zimbetul sotii, atunci cauti un restaurant, sau altceva care va acoperi acea pustietate.

O gospodina ideala nu este o roaba adusa cu sila,dar femeia care indeplineste datrintele din inima, cu zimbet si raspundere.

Cineva ar spune ca aceestea sunt maruntusuri.   Dar zimbetul pe fata sotiei are o mare inportanta, cind sotia il saluta pe sot cu zimbet,cind serveste prinzul   zimbind, cind din cind in cind il mai cuprinde, saruta, acestea sunt lucruri placute si dragi. Aceste   lucruri nu trebuie practicate numai la inceputul casatriei, dar pe toata durata ei.

Lucrul casnic este intradevar greu si putin recunoscut, dar poate aduce satisfactie. Mai intii de toate cum trebuie sa fie activitatea gospodinei? Mai intii de toate cu atentie,curatenie si cu grija de casa, copii, sot si de ia insasi. Negativ sunt apreciate femeile care sunt neingrijte, haotice,neindminatice, carara la cade tot din mini.

Femeile spun simgure desper dinsels ca o gospodina ideala este o buna bucatareasa, caci, gatitul , coptul si prepararea diferitolor gustari sunt apreciate ca una din dorintele lor de baza.

De mare importanta este si de a putea face diferite infrumuteseri di fructe si legume, deasemeni si ingrijirea gradiinii daca aceasta este.

Aceste sunt lucruri importante sifolositoare in viata de zi cu zi.

5)       Stimeaza-I deasemenea pe parintii sotului tau, dar mai ales pe mama lui,adica soacra, aduti aminte ca ia la iubit pe el cu mult mai inainte decit tine si vrednicia sotului tau a primito pe cind sugea inca sin.

Si acum citeva recomandari pentru soti:

1)     Cit mai mult timp imbratiseaza si saruta-ti sotia, spunei ca este atractiva si buna sotie,deasemeni ca este o gospodina minunata.

2)     In masura posibilitatii deseori cerei sfaturi si opinii,trateaza serios sfaturile ei

3)     In cit iti sta in putere ajuto in diferite lucrari casnice, fa aceasta cu bucurie, nici cind nu o refuza citind un ziar, privind televizorul in loc sa   discutati impreuna

4)    Aduti aminte de flori, daruri cu diferite ocazii si fara oczii. Poate ca sunt lucruri marunte acestea, dar bine este daca sunt practicate in casatorii.

Sunt doua istorii despre doua casatorii diferite, fie ca noi personal sa tragem lectii din acestea:

Un presedinte maerican Avram Lincoln a fos foarte nefericit din cauza sotiei sale,si din aceasta cauza el spunea ca purtarile ei incetul cu incetul il omoara. Dupa 23 de ani doamna Lincoln incontiunuu era nemultumita de sotul ei, ca se girboveste, ca urechile sunt prea mari si capul prea mic, minile si picioarele prea lungi,critici si reprosuri vesnic si cu un strigat patrunzator care se raspindea in toata localitatea presedintelui care la inceput a fost avocat.

Sotiei rautacioase ia venit in gind intr-o zi la micul dejun sa-I toarne peste el cafeaua fierbinte. Sarmanul om nefericit se straduia cu saptaminile, chiar luni intregi sa nu se intoarca acasa, mergind pe la clienti si la sesii de judecata.   Dar atunci cind a devenit presedintele SUA permanent tragea rusine din partea sotiei vulgare. Si ce cistiga sotiile cu un caractere nesatisfacatoare? Nu este vesnica aceea ce este cea mai scumpa – iubirea. Nesatisface peia insasi si pe altii.

Dar acesta este alt exemplu:

“ Disraeli un om slavit in Anglia,sa casatorit cu o vaduva care era cu 15 ani mai mare ca el, nu era frumoasa, nu avea toate trasaturile, se imbraca cam straniu,dar putea fi buna,linistita si intelegatoare. Disraeli se ducea la sotia sa istovit de puteri dupa munca de la parlament, se odihnea acasa in timp ce ia il trata blind.

El ii povestea ei tot ce I se intimpla pe parcursul zilei, dar ia il ascult cu bunatate si ingaduinta. Nui spunea nimic despre greutatile ei dar din contra il slavea. Aceasta tot actioneaza la dispozitia sotului. Disraeli no invinuia niciodata de gafele pe care le facea dea lungul tovarasiei lor.

Avem 30 de ani de cind suntem impreuna, dar niciodata nici pe un moment nu mam plictisit de tine.

Citeodate el mai glumea, sii doar ca mam casatorit cu tine pentru bani, dar ia zimbind ii raspundea, da dar daca ai face-o din nou, te-ai casatori desigur din iubire” –aceasta este foarte important cum ne atasam, cum ne tratam unul pe altul.

In casatorii este foarte important de a pute ceda. Casatoria sunt niste compromisuri intocmite,inseamna a renunta la drepturile sale,privilegii, cit din partea sotului, cit si a sotiei.

Mult depinde de socri cum se va aranja viata tinerelor. Despre aceasta ne aminteste Apostolul Pavel in Tit2:3-5

Acest sfat il da Pavel surorilor in virsta. Robul credincios extrage de-aici asa lectie, ca influenta surorilor in virsta nu trebuie sa fie in nearmonie si lupta intre sot si sotie, indemnul lor nu trebuie sa fie de ati cere drepturile tale, spunei lui gindurile tale. Deaceea toate aceste sfaturi pe care ni le da Robul Credincios, si ceia ce scrie biblia, este bine ca tinerii la inceputul caii lor sa le citeasca, dar nu numai ei, noi deasemeni putem din cind in cind ni le putem aminti.

Trebuie sa ne amintim ca fiind mireasa lui Christos cel mai minunat si cel maiimportant, trebuie sa fim indragostiti de el, co iubirea pentru Dumnezeu, pentru Domnul nostru trebuie sa creasca din ce in ce mai mult in noi. Ca noi sa ne putem deasemenea sa ne iubim reciproc cu iubirea de frati. Dorinta pe care a aratato apostolul pavel in 2 Cor.13:11

“ Incolo fratii mei fiti sanatosi, desavirsitiva, incurajativa, fiti cu un gind, traiti in pace si Dumnezeul dragostei si al pacii va fi cu voi”

AMIN !!!!!!