FOTODRAMA — ACTIVITATEA EXTINSĂ A ADUNĂRII

R 5787a W. T. 15 octombrie 1915 (pag. 316-317)

Fotodrama Creaţiei a fost mult binecuvântată de Domnul şi noi credem că a îndeplinit o lucrare mare. Printre roade sunt multe adunări noi şi multe adunări care au crescut. În timp ce cunoaştem multe dintre roadele acestui serviciu în Domnul, s-a lăsat şi o impresie largă, generală, favorabilă Adevărului; şi ce bine a realizat aceasta, numai eternitatea va arăta. Majoritatea seturilor de Fotodrama, atât aici cât şi în Europa, sunt nefolosite fiindcă fondurile pentru prezentarea ei gratuită au fost epuizate. Nu solicităm bani, ci doar spunem faptele.

Între timp, prezentarea audio-vizuală a Fotodramei, descrisă în numerele noastre din 1 şi 15 august 1914, a avut un mare succes sub binecuvântarea Domnului. Nu numai că miilor de oameni li s-a permis să audă Vestea Bună, dar şi fraţii care au făcut expunerile şi au condus lucrarea de urmărire a interesului, au primit mari binecuvântări în inimă ca parte a răsplăţii pentru credincioşia în folosirea ocaziilor lor. S-au făcut expuneri în multe orăşele şi oraşe, în concurenţă cu filmul şi cu bune rezultate. Totuşi, fraţilor, recomandăm ca echipamentul pentru prezentarea audio-vizuală a Fotodramei să fie folosit în locurile unde nu se află săli de cinema. Avem cea mai completă combinaţie de diapozitive cu subiecte religioase care se pot găsi undeva în lume şi cele mai frumoase prezentări la fonograf a vocii umane care se pot găsi undeva în lume. Toţi sunt uimiţi de claritatea, de limpezimea tonului cu care sunt redate discursurile şi cântările.

ÎNREGISTRĂRI ÎN MULTE LIMBI

În afară de engleză, avem înregistrări în germană, suedeză, daneză şi finlandeză; şi avem în perspectivă italiană, spaniolă şi poloneză. Însă cele trei din urmă nu le vom putea furniza în acest an. Înregistrările străine au preţ dublu. Cântările pot fi puse la dispoziţie numai în engelză.

Nu cunoaştem un mod mai bun de a servi Adevărul şi de a stârni interesul publicului decât prin prezentarea audio-vizuală Fotodramei. După ce se fac trei prezentări ale Fotodramei, apare ocazia lucrării de urmărire a interesului — lucrarea extinsă a adunării. Nu impunem nimic; menţionăm doar faptele aşa încât cei care doresc şi au ocazia să se poată folosi de aceste privilegii. Pentru cititorii noi vom repeta aici pe scurt:

DESCRIEREA ECHIPAMENTULUI, PREŢURILE ETC.
ECHIPAMENTUL „PREZENTAREA AUDIO A FOTODRAMEI” X

Citiorii noştri care doresc să cumpere pentru propria lor folosinţă setul complet de 96 de prezentări vorbite (trei părţi, două ore fiecare) cu nouă cântări alese pentru introducere, pauză şi încheiere, cu un fonograf portativ şi un geamantan pentru transport, poate lua tot echipamentul cu…….38, 50 $

Setul complet de discuri fără fonograf…..29 $

Valiza pentru transportul discurilor………1.25 $

((400))

ECHIPAMENTUL „PREZENTARE AUDIO-VIZUALĂ A FOTODRAMEI” Y

Acest echipament este cel în mod special intenţionat pentru lucrarea extinsă a adunării. Cele trei părţi cer doar acelaşi număr de discuri cu prezentări vorbite şi muzicale ca şi cele anterioare; dar, pentru a o folosi la capacitatea deplină — cele trei părţi arătând trei locuri deodată — fiecare parte trebuie să aibă propriul ei fonograf, fiecare parte propriul ei proiector etc. De aceea noi arătăm fiecare parte completă în sine, după cum urmează:

O parte include un proiector Primo pentru curent electric — lentile Oneida (trei pentru diferite distanţe); preţ special…………………..20 $

Reostat variabil (5, 10 sau 15 amperi) poate fi eficient pentru curent casnic sau pentru lampă cu electrozi……………………………………….6 $

Dispozitiv pentru lampa cu acetilenă sau lampa Presto (folositor unde nu este curent electric, dar unde se poate lua benzină dintr-un rezervor de automobil)…………………………………4 $

Proiector pentru diapozitive, frumos colorat, cu cutie şi valiză specială de transport….38 $

Fonograf portativ, instrucţiuni de folosire, discuri cu prezentările vorbite şi cântări pentru o parte, şi valiză de transport………………….19,50 $

Preţul total pentru „Fotodrama” nr. Y…87,50 $

Plus costul trimiterii exprese de la Brooklyn.

Societatea furnizează afişe, placarde şi cărţi cu scenariul Fotodramei gratuit, iar cărţile legate pentru vânzare în orice număr la jumătate din preţul cu amănuntul.

Partea a doua şi a treia va costa exact la fel ca cea de sus, toate trei părţile costând ……..262,50 $

Cu doar un proiector, un reostat, un arzător de acetilenă şi un fonograf………………….185 $

Plus costul trimiterii exprese.

Discurile străine………………………….plus 25 $

Orice adunare de studenţi ai Bibliei care doreşte, poate obţine Fotodrama Y plătind 100 $ pe loc şi învoindu-se să plătească restul în rate lunare.

ECHIPAMENT PENTRU FAMILIE

Acesta constă dintr-un fonograf şi discuri cu o selecţie din Fotodrama şi câteva discuri muzicale. Se poate spune că unele din aceste discuri sunt puţin uzate dar nici unul nu este rău — cele mai multe din ele sunt cu totul noi. Preţurile lor sunt fixate aşa încât să fie la îndemâna multora din cititorii noştri care nu şi-ar putea permite să cumpere Drama obişnuită, dar cărora le-ar plăcea să aibă unele dintre discuri pentru a fi folosite în familie şi pentru publicul care ar dori să audă cele mai frumoase discuri ale noastre.

Tot echipamentul reprezintă o selecţie de douăzeci de prezentări scurte vorbite din Fotodrama, patru cântări frumoase şi un fonograf cu disc (cu pâlnia mascată) — toate cu 12 $, sau dacă sunt noi cu 15 $. Plus taxele poştale.

Valiza pentru fonograf……….plus 1,5 $

= = discuri…………plus 1,25 $

DISCURILE MUZICALE

Discurile muzicale folosite la filmul Drama Creaţiei au fost foarte mult admirate. Avem la îndemână unele care sunt puţin folosite şi unele cu totul noi. Le furnizăm, cât vor ţine, la jumătate preţul.