Psalmul 45 descrie frumoasa relație care exista intre Isus si mireasa Sa. Isus este descris ca si Imparat in acest Psalm si noi stim ca asa va si fi, in varsta viitoare, in Imparatia despre care se vorbeste atat de mult atat in Vechiul cat si in Noul Testament.

Astazi, El isi allege o mireasa, descrisa aici ca si “fata imparatului.” Mireasa sunt credinciosii urmasi ai lui Isus, care in ciuda conditiilor nefavorabile de astazi, se hotarasc sa il urmeze pe mirele lor, prin orice situatie. Ei iubesc legea lui Dumnezeu, atat de mult incat este inscrisa in inima lor. La fel, Isus ii pretuieste foarte mult pe acestia. “Barbatilor, iubiti-va nevestele cum a iubit si Hristos Biserica si S-a dat pe Sine pentru ea.” Efeseni 5:25. Aici vedem ca indemnul este ca un sot sa isi iubeasca si pretuiasca atat de mult sotia, precum Isus isi iubeste Mireasa Sa, care este biserica.

La consacrare, acesti crestini devotati primesc, in mod figurat, haina dreptatii sau indreptatirii lui Christos, care le acopere imperfectiunile. Fara de aceasta haina, ei nu pot sta in fata neprihanirii lui Dumnezeu. Mai departe, ei sunt chemati sa dezvolte o asemanare in character cu Isus, Capetenia lor iubita, dupa cum vedem in multe locuri din Scripturi. Un exemplu este indemnul din 2 Petru 1:5-7, “De aceea, dati-va si voi toata silintele ca sa uniti cu credinta voastra fapta; cu fapta, cunostinta; cu cunostinta, infranarea; cu infranarea, rabdarea; cu rabarea, evlavia; cu evlavia, dragostea de frati; cu dragostea de frati, iubirea de oameni.”

Pe masura ce isi dezvolta caracterul, aceste persone isi gasesc tot mai mult placerea in a face fapte bune. Faptele lor bune, in numele Domnului lor, sunt simbolizate in aceasta imagine din Psalmul 45 prin imbroderii pe haina, “cusute la gherghef”. Cu cat suntem mai devotati Parintelui nostru ceresc, cu atat ne straduim mai mult sa ne impodobim hainele mai frumos si cu mai mult detaliu. Tit 3:8: “Adevarat este cuvantul acesta, si vreau sa spui apasat aceste lucruri, pentruca cei care au crezut in Dumnezeu, sa caute sa fie cei dintai in fapte bune.”

Deci dezvoltarea unui caracter placut lui Dumnezeu si faptele corespunzatoare sunt cuprinse atat de potrivit in aceasta imagine a miresei iubite. Ea este impodobita in haina ei deosebit de frumoasa, lucrata “la gherghef”, cand este prezentata in fata Mirelui, Imparatul ei.