CERERI PENTRU A FI VIZITAŢI DE PEREGRINI

W. T. 1 mai 1915 (pag. 142)

Deoarece lista abonaţilor la Turnul de Veghere cuprinde mii de cititori noi, dăm din nou următoarele explicaţii:

Din fondurile donate, Societatea de Biblii Şi Tratate Turnul de Veghere trimite învăţători, lectori, numiţi „peregrini”. Societatea acoperă toate cheltuielile lor. Astfel peregrinii devin într-un sens special reprezentanţii ei, întâlnindu-se cu Studenţii Bibliei de pretutindeni. Unii dintre peregrini sunt pregătiţi în mod special pentru serviciu public, precum şi pentru studii de natură mai puţin pu-blică cu prietenii; alţii sunt mai puţin pregătiţi pentru serviciu public, dar sunt excelenţi pentru serviciu în adunare. Societatea acordă o mare grijă în selectarea acestora, cu intenţia ca prezentările Adevărului din partea lor, expunerile Scripturilor etc., să poată fi în direcţii ajutătoare — folositoare în orice fel, şi în special pentru zidirea poporului Domnului în cea mai sfântă credinţă.

Este de aşteptat ca adunările care cer un asemenea serviciu al unui peregrin să se îngrijească de necesităţile lui în timpul scurtei lui şederi, de una sau două zile, într-una din casele lor sau în altă parte. Nu se aşteaptă pregătiri luxoase sau extraordinare pentru aceşti fraţi, ci doar găzduirea lor comodă. Prin aceasta înţelegem un pat curat, comod, şi o mâncare sănătoasă. Orice persoană care nu poate să îndeplinească aceste cerinţe raţionale nu ar trebui să se ofere pentru găzduirea peregrinului. Adunarea care cere serviciul peregrinului ar trebui să se considere răspunzătoare şi ar trebui să asigure aceste condiţii rezonabile. Din partea peregrinilor se aşteaptă să aibă adunări în fiecare seară, precum şi după-amiază, unde acestea sunt posibile — sau să viziteze fraţii care ar putea fi bolnavi spiritual sau fizic. Dimineaţa este adesea necesară pentru călătorie. Peregrinul nu ar trebui să fie reţinut prea târziu noaptea. „Moderaţia” ar trebui să domine în aceasta ca şi în toate lucrurile, după cum ne îndrumă Scripturile.

Noi invităm adunările care doresc vizitele peregrinilor să trimită imediat cererile lor, adresate Societăţii, Departamentul de Peregrini

Dorim să fie folosite cărţi poştale în trimierea cererilor pentru aceste vizite, şi dorim în mod special răspunsuri la următoarele întrebări. Întrebările nu trebuie repetate, ci să fie doar indicate astfel: a, b, etc.:

a. Câţi dintre Studenţii Bibliei din vecinătate folosesc Studiile În Scripturi?

b. Se ţin adunări săptămânal?

c. Câţi frecventează de obicei adunarea?

d. Unde aveţi adunările duminica? (Daţi adresa completă şi numele sălii.)

e. La ce oră încep adunările duminica?

f. S-a votat pentru invitarea peregrinului?

g. Câţi au votat să fie trimisă invitaţia?

h. Doriţi să fixaţi o duminică în care să fie discursuri speciale pentru public?

i. Cât de des doriţi să se facă aceste adunări speciale?

j. Daţi capacitatea sălii pe care aţi putea-o asigura.

k. Câţi credeţi că ar veni la adunările publice, într-o sală bună pentru care s-a făcut reclamă bună?

l. Ar putea fi găsit un loc potrivit pentru adunările care nu sunt în mod special anunţate?

((581))

m. Membrii din adunarea voastră au ales conducători în conformitate cu sugestiile din Studii În Scripturi, Vol. 6, cap. 5 şi 6? Dacă este aşa, daţi numele şi adresa completă a fiecăruia.

n. Daţi numele şi adresa completă a celor doi (2) care să fie anunţaţi despre vizita peregrinului. (Vă rugăm să anunţaţi departamentul de peregrini despre eventualele schimbări sau anulări.)

o. Dacă oraşul vostru nu are gară, daţi numele unei gări potrivite la care să coboare.

p. Câţi kilometri sunt de la gară până la locul unde se ţine adunarea şi în ce direcţie de la gară?

q. Va fi peregrinul întâmpinat la gară?

r. Dacă nu, cum va ajunge peregrinul de la acea gară?

s. Daţi numele şi adresa completă a celui care face cererea.

t. Alte remarci.