Credem că unul din cele mai potrivite sfaturi referitor la pregătirea noastră pentru cina Domnului este în 1 Corinteni 5:6: “Nu vă lăudaţi bine. Nu ştiţi că puţin aluat dospeşte toată plămădeala? Măturaţi aluatul cel vechi, ca să fiţi o plămădeală nouă, cum şi sunteţi, fără aluat; căci Hristos, Paştele noastre, a fost jertfit. Să prăznuim, deci, praznicul nu cu un aluat vechi, nici cu un aluat de răutate şi viclenie, ci cu azimele curăţiei şi adevărului.”

Evreii obişnuiau să curăţe casa în mod literal de orice fărâmitură de aluat şi alte lucruri. Noi trebuie să curăţim inima noastră în fiecare zi în special înainte de această sărbătoare sfântă – Amintirea Morţii Domnului. Unul din lucrurile principale pentru noi este să ne curăţim de orice fel de răutate, aluat.

În Biblie vom mai găsi că Isus le-a spus ucenicilor să se ferească de aluatul fariseilor şi a saducheilor. Matei 16:6: “Isus le-a zis: „Luaţi seama şi păziţi-vă de aluatul Fariseilor şi al Saducheilor.” Aluatul fariseilor este făţărnicia. Aceasta trebuie să fie curăţită cât mai complet din mijlocul nostru. Pentru a ne curăţi de răutate şi viclenie şi a ne pregăti cu azimile curăţeniei şi a adevărului (1 Cor 5:8), trebuie luate decizii serioase si practice. Postul în Biblie nu este dat ca o poruncă dar este indicat pentru a ne ajuta mintea spirituală în a cuceri puterea trupului. Reținerea de la relații sexuale este sugerată de asemenea de Apostol în 1 Corinteni 7:5 “Să nu vă lipsiţi unul pe altul de datoria de soţi, decât doar prin bună învoială, pentru un timp, ca să vă îndeletniciţi cu postul şi cu rugăciunea; apoi să vă împreunaţi iarăşi, ca să nu vă ispitească Satana, din pricina nestăpânirii voastre.”

Deci toate acestea: postul, rugăciunea, abținerea de la relații intime sunt lucruri potrivite în viața noastră mereu, și in special pentru a ne pregăti, curăți de aluatul din noi.