Acesta este genul de întrebare la care fiecare evită să raspundă datorită implicațiilor și a necunoașterii multor alte lucruri.
În Biblie ni se prezintă tot felul de păcate: păcatul mândriei (păcatul lui Satan, primul păcat din Univers), păcatul minciunii, păcatul înșelării, furtului, neascultării de Dumnezeu, etc. Dar referitor la căsătorie lucrurile stau un pic diferit.
Dar….Domnul ne sfătuiește să facem alegeri înțelepte căci făcând alegeri slabe, ne punem singuri un jug pe care nu-l putem duce ușor. Ap. Pavel ne spune să nu ne înjugăm la un jug cu cei necredincioşi. 2 Corinteni 6:14:”Nu vă înjugaţi la un jug nepotrivit cu cei necredincioşi.”
Căsătoria ideală este aceea care este din dragoste și nu din interes, este de aceeași credință ca să nu se ivească certuri și probleme inutile, este încurajată de părinți și aprobată de Domnul. Ap. Pavel spune că ideal este să ne căsătorim în Domnul. (1 Corinteni 7:39).
De multe ori omul face lucruri fără a întreba pe Domnul iar mai tarziu se văd urmările…
Israeliții au făcut și ei această greșeală și este scris în Biblie tocmai pentru ca noi să luăm aminte. Acest fapt este consemnat în Iosua cap. 9.
In cazul tău, această căsătorie îți poate cauza probleme din toate punctele de vedere dar mai ales de ordin spiritual căci cei ce sunt de aceeași credință se pot ruga împreună, citi împreună, bucura împreună. Pe când cei de credință diferită nici nu pot citi Scripturile împreună, nici nu pot să se roage împreună, etc.
Am studiat Koranul și ce m-a impresionat (în mod negativ) este lipsa de milă. În Biblie avem nenumărate exemple de milă, de compasiune și cel mai bun exemplu este cel al femeii prinse în flagrant delict de adulter, și oamenii care doreau moartea ei iar Domnul a iertat-o și i-a spus să nu mai păcătuiască. Pe cand în Koran nu exista nici măcar un exemplu asemănător. Am întrebat și pe imamii musulmani și au admis că nu există un astfel de exemplu. Aceasta este o problemă căci dacă cartea pe care o consideri sfântă nu te îndeamnă la milă și compasiune, atunci ea nu schimbă oamenii și inima lor rămâne împietrită. Dovada o vedem cu ceea ce se întâmplă azi în lume, iar Domnul spune că este simplu să cunosti o religie, crez, afirmație etc. El spune: “veți cunoaște după roadele lor”. Iar roadele acestei religii lasă de dorit.
Dar revenind la acest caz, ne putem uita să vedem ce opțiuni ai:
Un caz asemănător îl avem descris prin Naaman. El a ajuns să cunoască cine este adevăratul Dumnezeu și a realizat că acceptând fățiș acest adevăr îi putea aduce probleme căci putea pierde funcția sa și celelalte avantaje. Ca și tine el era prins între ciocan și nicovalș și a ales să facă un compromis. A cerut ca atunci când stăpânul său îi va cere să meargă cu el să se închine în casa dumnezeului fals Rimon, să poata merge și să nu i se țină în seamă aceasta. Omul lui Dumnezeu, Elisei i-a spus să meargă în pace.
2 Regi 5:18: „Iată totuși ce rog pe Domnul să ierte robului tău: când stăpânul meu intră în casa lui Rimon să se închine acolo și se sprijină pe mâna mea, ma închin și eu în casa lui Rimon: să ierte Domnul pe robul tău, când mă voi închina în casa lui Rimon!” Elisei i-a zis: „Du-te în pace.”
Un alt exemplu, de data aceasta fără compromis îl vedem la Domnul Isus. Când i s-a cerut socoteala, Domnul Isus a afirmat cu tărie, fără să fie speriat sau impresionat de consecințe.
Isus S-a înfățișat înaintea dregătorului. Dregatorul L-a întrebat: „Ești Tu „Împăratul iudeilor”?” „Da”, i-a răspuns Isus, „sunt.” (Mat.27:11)
Tot la Domnul Isus vedem un alt exemplu și anume tăcerea. Isus tăcea și nu răspundea nimic. Marele preot L-a întrebat iarăși și I-a zis: „Ești Tu, Hristosul, Fiul Celui binecuvântat?” (Marc.14:61)
De aceea sunt unele lucruri asupra cărora ai putea medita:
1.Te poți ruga Domnului să ți se ierte dacă ți se cere să mergi la o închinare unde Yehova nu este prezent.
2. Poți tăcea și nu spune nimic.
3. Poți afirma cu tărie care este credința ta, însă fără duh de ceartă ci cu blândețe așa cum Domnul ne-a cerut.
Chiar dacă a fost un pas greşit, trebuie să ne amintim promisiunea Domnului “Copilaşilor, vă scriu aceste lucruri, ca să nu păcătuiţi. Dar dacă cineva a păcătuit, avem la Tatăl un Mijlocitor (sau avocat, greceşte: paraclet, adică apărător, ajutor), pe Isus Hristos, Cel neprihănit.” 1 Ioan 2:1.
Iată, Eu vă trimit ca pe niște oi în mijlocul lupilor. Fiți, dar, înțelepți ca șerpii și fără răutate ca porumbeii. (Mat.10:16).
Sperăm ca aceste lucruri să vă fie de folos și să alegeți înțelept. Fiind în mijlocul musulmanilor nu este un lucru ușor pentru cei ce cred, dar Domnul se poate folosi de cineva înțelept și credincios întocmai cum S-a folosit de acea fetiță care a spus lui Naaman că își putea găsi salvarea în țara lui Israel (2 Regi cap.5).