Întrebarea Completă:  Explicati versetele din 1 Petru 4:17,18: „Căci suntem în clipa când judecata stă să înceapă de la casa lui Dumnezeu. Şi dacă începe cu noi, care va fi sfârşitul celor ce nu ascultă de Evanghelia lui Dumnezeu? Şi dacă cel neprihănit scapă cu greu, ce se va face cel nelegiuit şi cel păcătos?” De aici eu înțeleg ca dacă cel neprihănit va scăpa cu greu ce se va face cel nelegiuit și cel păcatos? (ce va fi cu el, daca în prezent refuză evanghelia? Va mai primi el oare o șansă de a se disciplina în timpul Domniei lui Cristos?)

Nu trebuie să ne mirăm că mulți oameni din zilele noastre refuză Evanghelia. Oamenii sunt complet bulversați de multitudinea de idei și păreri ce există acum în legătură cu religia. Privind la cele ce se întâmplă în biserici (protestante sau neprotestante) oamenii preferă să își vadă de drumul lor, căci este trist ce se întâmplă.

Iar aceasta este din motiv că fiecare denominație creștină caută să boteze pe bandă rulantă ca să scape pe oameni de iad, și astfel oameni netransformați spiritual, sau transformați superficial au umplut bisericile creștine. Astfel acum este mai multă neghină decât grâu și este trist să vedem la ce s-a ajuns.

Și mai trist este că mesajul inițial propăvăduit de apostoli a fost schimbat până acolo că numai frânturi au rămas din ceea ce au propăvăduit.

Ioan Botezătorul a adus vestea că oamenii trebuie să își schimbe modul de viață păcătos în care ei se complac și să trăiască în curăție spirituală căci Dumnezeu nu poate tolera nimic din ce este rău.

Mesajul propăvăduit de Ioan Botezătorul ajunge la urechile celor ce tânjesc după tot ceea ce este bun: dreptate, sinceritate, bunătate, adevăr. Ei aud această chemare și dau curs invitației. Fiindcă ei au ales de pe acum, când să te dedici unei vieți curate pare o nebunie, Dumnezeu îi răsplătește cu ceva mult mai mare decât pe cei ce preferă să își astupe urechile când e vorba de sfințenie.

Cei ce astăzi dau năvală să asculte de Dumnezeu, vor face parte din Biserica/Mireasa lui Cristos și sunt judecați pentru a se face selecția căci deși mulți sunt chemați puțini vor fi aleși să aibe această onoare.

Testul lor este sever căci chemarea lor este foarte înaltă: ei vor fi preoți ai lui Dumnezeu, de aceea ei scapă cu greu căci testul este foarte greu și el. Fiindcă lor li se dă mult li se și cere mult.

Dumnezeu face o selecție specială în perioada Evanghelică. V-ați întrebat de ce au fost apostolii împiedicați să vestească Cuvântul în Asia și în schimb au fost trimiși în Europa? (Fapte 16:6-10). Știm că El nu este nici părtinitor nici rasist nici nu caută la fața omului. Dacă singura șansă a Asiaticilor ar fi în ziua de azi atunci unde este dreptatea din moment ce apostolii au fost împiedicați să le vestească această șansă?

Cât despre ceilalți care din diferite motive nu se înscriu la chemarea cerească (Evr 3:1), Dumnezeu are un plan și pentru ei. Nu vor fi chinuiți la infinit în foc ci vor avea șansa să trăiască pe Pământ dacă se vor supune și dacă se vor dedica complet lui Dumnezeu. Ei vor fi supuși probelor în Împărăția de 1000 de ani.

Acești oameni dacă nu se vor întoarce din calea lor rea, vor avea un sfârșit tragic. Textul menționează: nelegiuiți și păcătoși deci aceștia încă vor prefera să trăiască într-un mod de viață vicios, greșit și murdar. Așa ceva nu se va tolera, mai ales că cel ce împingea pe oameni la rele va fi legat, și deci nu mai sunt scuze. Dacă păcatul nu poate fi despărțit de păcătos atunci rămâne doar văpaia unui foc ce va mistui (distruge complet) pe răzvrătiți.