De fapt nu toate grupările creștine susțin acest lucru. Multe din denominații nu practică acest exorcism. Puterea aceasta a fost dată Apostolilor și Bisericii primare ca ajutor în propovăduirea lor. Azi rugaciunea este cea prin care putem cere de la Dumnezeu putere pentru a vesti Împărăția. ”Caci mare putere are rugaciunea celui neprihanit. “

Desigur că cei ce o fac susțin că fac aceasta prin puterea lui Dumnezeu, ce altcevă să zică? Dar vedem clar că nu este puterea care a fost dată apostolilor căci aceste lucrări nu aduc de fapt rezultat. Mulți au fost demascați de chiar către cei care au fost fie “vindecați” fie exorcizați.De înviere nici să mai vorbim.

 Dacă nu se reușește nicicum o vindecare se dă vina pe pacient căci nu are credință. A existat vre-un caz la Isus sau Apostoli, când au încercat și nu au putut vindeca pe cineva? 

Creștinul adevărat se mulțumeste cu ceea ce “vede” din Scriptură și anume că Domnul are puterea de a vindeca și scoate demoni și El poate da această putere celor ce El consideră că trebuie să o aibă. Odată stabilit acest fapt nu trebuie să ispitim de Domnul cerand semne și minuni tot timpul. De ajuns este ca ne-am convins odată. Să nu uităm că pe vremea aceea nu existau spitale nici doctori nici medicamentele pe care le avem la dispoziție azi. Să nu facem ca Ezechia care a cerut prelungirea vieții și care s-a dovedit a fi o greseală căci a dezvăluit Babilonienilor bogațiile Israelului și astfel a adus prăpăd în țară. (2 Regi 20)

Chiar și apostolul Pavel a lăsat bolnav pe un ucenic drag deși el vindecase pe multi alții:

”Erast a ramas in Corint, iar pe Trofim l-am lasat bolnav in Milet.” (2Tim.4:20)