Ce mare binecuvântare ar fi pentru toţi israeliţii spirituali să înveţe bine această lecţie, şi anume că dacă noi acceptăm rezultatele oricărui lucru ca fiind bune şi ne dăm seama că providenţa divină ne-a condus spre acele rezultate, ar trebui să gândim şi să simţim în modul cel mai generos, cel mai amabil faţă de cei pe care providenţa i-a folosit ca instrumente, indiferent de faptul că poate au făcut-o fără voia lor sau, ca şi fraţii lui Iosif, au intenţionat scopuri opuse. Cei ce sunt capabili să vadă astfel lucrurile şi forţele care acţionează în viaţa lor zilnică sunt în stare să fie „totdeauna triumfători în Hristos”, cum spune apostolul. Unii ca aceştia nu găsesc loc pentru amărăciune sau pentru cuvinte jignitoare nici împotriva lui Satan, nici împotriva slugilor sale.

Extraordinar comentariu , parca nu la-m citit nici odata .

Nu este numai un mod de gandire ci si de simtire profunda , ca rezultat al Credintei si al convingerii neclintite pe langa calitatea de a dezbraca ifosele noastre precum egoismul , mandria , orgoliul , nerabdarea etc. care vor iesi in fata se vor lovi si nu va permite mintii sa analizeze correct lucrurile . Da carnea este cea care ne trage in jos si ne razvratim .

Este foarte greu ca daca cineva ma jigneste in fata sa rabd , ba mai mult sa stau calm si sa gandesc logic , cum ca Domnul a permis , ca ei efectiv nu stiu ce fac . Si mai mult sa fiu atent de ce a permis ? Ce vrea Domnul sa-mi arate , sa ma invete ? Extraordinar . Daca insa nu rabd , atunci am trecut pe laga ocazia frumoasa de a avea o experienta minunata , dar care totusi ma va duce la Tronul De Har pentru iertare si am-I face o judecata conform cu Scriptura si care imi aduce experiente in alt mod .

Jignirile de tot felul au o singura sursa , dar permisiunea este exclusiv a Domnului . Aceasta trebuie cu orice pret sa ne ramana bine intiparita in minte si inima .

Este un process foarte complex de educare de calire si fixare a caracterului si in final de autocontrol conform Vointei Divine .

Multe ar fi de spus , dar daca , cu ajutorul Domnului ajungem sa gandim asa , atunci intr-adevar nu vom aduce nici un cuvant de jignire nici chiar la adresa satanei .

Daca este sa ma verific cum stau , atunci ma gandesc de cate ori am spus ca satana este un sarlatan , sarpe etc. ( ca o concluzie , stau rau , cel putin eu , uit ca este unealta Tatalui si ca nimic nu se intampla fara voia Lui , astfel pot pierde teren )