TURNUL PUTERII CREŞTINULUI

„Domnul este ajutorul meu, nu mă voi teme: ce mi-ar putea face omul?” Evrei 13:6

R5539 W. T. 15 septembrie 1914 (pag. 282-283)

Poziţia creştinului în lume este una aparte. Nimeni nu-şi poate permite să fie atât de curajos şi independent ca el. Totuşi adevăratul copil al lui Dumnezeu nu este încrezut, nici independent de vreun ajutor dinafară. El este sfătuit de Cuvântul Domnului să nu fie lăudăros, ci umilit, dându-şi seama de lipsa sa de putere şi de nevoia sa de Dumnezeu. Într-adevăr, dacă nu este umilit nu poate plăcea Domnului. Dar în acelaşi timp el trebuie să fie plin de curaj şi încredere. Nici o putere din univers nu poate face faţă Dumnezeului nostru; şi El a spus că este Sprijinul şi Scutul copiilor Săi. El este un Turn Puternic pentru cei care îşi pun încrederea în El.

Dacă rămânem în Cristos şi Cuvântul Său rămâne în noi, El va fi Eliberatorul nostru în şase necazuri, şi în al şaptelea nu ne va părăsi — pentru că noi am fost chemaţi de Dumnezeu, pentru că am răspuns la acea chemare, pentru că noi căutăm săL slăvim în corpurile noastre. Prin urmare nu trebuie să ne temem de ce ne-ar putea face vreun om. Apostolul Pavel, care ne sfătuieşte la curaj şi la încredere în Dumnezeu, a fost un nobil exemplu de credinţă curajoasă. El ne spune de ce avem un motiv atât de îmbelşugat pentru siguranţa credinţei şi pentru lipsa fricii de oameni. El spune: „Purtarea voastră în conduita, modul de viaţă să fie fără iubire de bani. Mulţumiţi-vă cu ce aveţi acum căci El Însuşi a zis: Nicidecum n-am să te las, cu nici un chip nu te voi părăsi. Aşa că putem zice plini de încredere: Domnul este ajutorul meu, nu mă voi teme: ce mi-ar putea face omul?”

In continuare Fr. Russel reda diferite situatii in care am putea fi pusi , chiar pana acolo incat ,  satana daca nu poate direct sa ne faca rau sa o faca prin semenii nostri .

Dar oricare ar fi situatia , noi prin Credinta sa fim constienti si convinsi ca , Tatal Ceresc nu permite nimic asupra noastra , daca ceea ce permite ne-ar face rau .

Daca permite asupra mea o oarecare adversitate a cuiva , pe motiv ca eu doresc sa-mi fac datoria si ca apar Adevarul , atunci pe langa ca am privilegiul sa sufar pentru Adevar in Christos , mai am si alte beneficii ;

  • Ma calesc in diferite situatii , ( chiar daca pe moment nu-mi place si sufar intr-un oarecare mod , dar totusi constient intr-o oarecare masura ca Tatal nu le permite degeaba ) , asteptand rezultatul final si urmarind ce impact au toate asupra mea . Nu este usor ……. Dar la Domnul totul este posibil .
  • Invatam sa gestionam situatiile coreland-ule cu Scripturile si cerintele Tatalui Ceresc .

Ar mai fi si alte beneficii ………. dar important este ca pe cat posibil sa facem sa ne placa toate cate sunt premise .

Domnul sa ne ajute in toate !