Vol. 2 Mai-Iunie 1995 Nr. 4

W.T. 1 August 1916 (pag. 234-236)

Versetele 33 şi 34 conţin o mărturie nobilă. Apostolul îşi folosise meseria de confecţioner de corturi nu numai pentru întreţinerea sa, dar şi pentru ajutorul financiar al celor asociaţi cu el în lucrarea Evangheliei. Lăudat fie Dumnezeu pentru aşa nobil exemplu de devotare! Deşi apostolul nu a îndurat, nu a putut îndura atât de mult ca şi Răscumpărătorul nostru, totuşi ilustrarea unei devotări complete pe care viaţa sa ne-o oferă ne face tuturor mult bine; fiindcă ne amintim că el a avut patimi ca şi noi, după cum el însuşi a spus. El a fost imperfect şi a fost obligat să-şi ţină corpul aspru — în supunere faţă de mintea sa cea nouă, voinţa lui Dumnezeu în Cristos. 1 Corinteni 9:24-27.

În versetul 35 el descoperă secretul succesului său ca serv al Domnului. În mod constant el şi-a amintit şi a pus în practică cuvintele Învăţătorului. Arta de a se PREDA PE SINE este unul dintre secretele vieţii creştine fericite. Întâi el îşi predă Domnului voinţa, apoi timpul, energia, talentele, pentru serviciul Domnului şi pentru poporul Domnului. El are plăcere şi binecuvântare în a da, fie că alţii ştiu, fie că nu. Curând îi va veni timpul să-şi primească răsplata deplină. Acestora Domnul le va da viaţă veşnică, glorie veşnică şi asociere cu El în Împărăţia Sa.

Scopul Tatalui Ceresc este sa ne incerce , sa ne intareasca sa ne zideasca , ca astfel sa mergem spre Imparatie pregatiti .

Insa nu acelasi scop este al satanei , el vrea cu orice pret sa cadem sa ne darame , iar pentru ca inca este imperiul lui , asa sa stim , ca suntem condusi mai mult decat ne-am gandit vreodata ( doar este imperiul lui si mai mult sa nu uitam ca este o fiinta spirituala cu putere de a vedea ce am eu in minte si in acelasi timp si voi si mai ales ca noi nu-l vedem , un factor foarte important in a constientiza cat de mult suntem condusi ) insa toate lucreaza spre binele celor ce-l Iubesc pe Dumnezeu .

Dovezile ca suntem condusi mai mult decat credem , constau din mai multe elemente din viata noastra de zi cu zi .

  • Faptul ca nu gandim ce vrem , iar pentru a dirija mintea acolo unde dorim cere un efort extraordinar , este o dovada foarte puternica ( desigur ca acest minus mare se datoreaza si din cauza imperfectiunii noastre , insa din cauza cui le avem ? ) corpul lumea si diavolul conlucreaza strans impreuna .
  • Tot mereu trebuie sa repetam astfel se sterge ce invatam si culmea se sterg mai repede dacat orice alte informatii nefolositoare memorate .
  • Presiunea asupra mintii exercitata cateodata , mai ales cand ne luptam sa ducem mintea la cele Spirituale ( presiune care azi este numita depresie , oare este depresie ? ) .
  • Incapacitatea de a distinge clar de unde vine atacul intr-o proba ( stim ca o proba se intinde pe o durata oarecare , de la cateva milisecunde , pana la zile , ani , iar proba contine o serie de factori si elemente interni si externi ) .
  • De cele mai multe ori nu constientizam efectiv ca suntem in proba si reactionam conform imperfectiunilor noastre si imboldurilor satanei si lumii .
  • Oare intamplator ne intalnim cu persoana care nu ne are la suflet , intr-un moment in care suntem vulnerabili ? Pornind de la aceasta intrebare fiecare dintre noi poate sa-si puna o serie de alte intrebari si sa deruleze evenimente din viata lui si sa le analizeze , iar in urma analizei va constata sigur exact ceea ce am vrut sa spun .

Este mare lupta , daca dorim sa facem calea cat mai ingusta si singuri nu putem !