„Nădăjduieşte (în limba engleză, aşteaptă pe DOMNUL — n. t.), fii tare şi El îţi va întări inima.” Psalmul 27:14.

R 5711 W. T. 15 iunie 1915 (pag. 190-191)

Expresia „Aşteaptă pe Domnul (nădăjduieşte in DOMNUL)” nu înseamnă atât de mult a face un serviciu Domnului, ci a aştepta pe Domnul, a aştepta înaintea Sa, ca să vedem care este voinţa Sa pentru noi. Nu înţelegem că aici este vorba de a servi pe Domnul, aşa cum un slujitor îşi slujeşte stăpânul, ci de a veghea cu răbdare până aflăm ce vrea Domnul să facem. Fiecare copil al lui Dumnezeu ar trebui să aştepte pentru a fi condus de El, şi nu să alerge înaintea Lui nepăsător faţă de scopul Domnului în legătură cu el. „Încrede-te în DOMNUL din toată inima ta şi nu te sprijini pe înţelepciunea ta. Recunoaşte-L în toate căile tale, şi El îţi va netezi cărările”, este sfatul înţeleptului (Proverbe 3:5, 6). Mulţi din copiii lui Dumnezeu au făcut greşeli în această privinţă.

Daca asociem cu Versetele care spun in mai multe situatii ca ” Ascultarea pretuieste mai mult decat jertfele ” , atunci vom deduce foarte logic si simplu si imi aduc aminte de intamplarile din trecut .

De multe ori din zel porneam , inainte ca eu sa ascult ce vrea Tata sa-I aduc la indemana intr-o lucrare si nu de putine ori ma mustra si spunea ; ” Mai intai stai si asculta ce vreau sa fac , apoi dute de ada ce trebuie sa nu facem miscari in plus si sa pierdem si timp ” . In realitate mergeam si aduceam dupa capul meu , ce credeam eu ca urmeaza sa faca in lucrare , insa cel ce conduce o lucrare si-a facut un plan logic pe care il urmeaza , tinan-d cont de foarte multe aspecte logice si practice .

Desigur acesta este doar un exemplu al realitatii . O neascultare poate avea la baza foarte multe motive , de la un exces de zel dar sincer si curat , pana la alte tente si ganduri chiar murdare si pentru toate Tatal Ceresc are mijloace de temperare ( sa nu uitam Scopul Lui nu este sa ne piarda )!