CUM VA FI ÎNVINSĂ MAREA APOSTAZIE

„Pentru că n-au primit dragostea Adevărului, ca să fie mântuiţi. Din această cauză, Dumnezeu le trimite o lucrare de rătăcire, ca să creadă o minciună, pentru ca toţi cei care nu au crezut Adevărul, ci au găsit plăcere în nelegiuire, să fie judecaţi.” 2 Tes. 2:10-12 .

W.T. 15 Iunie 1916 (pag.179-182)

O ÎNTREBARE IMPORTANTĂ ŞI RĂSPUNSUL LA EA

Unii întreabă: De ce a permis Dumnezeu aceste condiţii îngrozitoare? De ce a permis El ca ţarina Sa de grâu să devină atât de năpădită de neghină? Domnul nostru a ştiut că mai târziu se vor dezvolta aceste condiţii, aşa cum se arată în această pildă cu Grâul şi Neghina. Scopul lui Dumnezeu a fost să permită această lecţie mare pentru Biserică, pentru îngeri şi în cele din urmă pentru toată lumea. Trebuia să se permită ca aceste erori să fie ((177) introduse, să crească şi să-şi producă rodul lor amar, şi astfel să se manifeste efectul îngrozitor al erorii, ambiţiei nesfinte şi păcatului. De asemenea aceasta a avut efect asupra dezvoltării şi separării în spirit a adevăraţilor sfinţi ai lui Dumnezeu, de marea masă a neghinei. Amândouă urmau să crească totuşi împreună în Sistemul Babilonic până la timpul Secerişului. Atunci va fi întreaga separare a celor două clase.

Acum noi suntem în acest timp de separare. Acum noi, cărora ni s-au fost deschis ochii înţelegerii, putem vedea că aceste erori şi practici rele nu sunt de la Dumnezeu, nu sunt învăţate în Cuvântul Său. Acum vedem că, aşa cum Învăţătorul nostru a avertizat, „Împărăţia lui Dumnezeu suferă violenţă şi cei violenţi o iau cu forţa” (Diaglott, A. Marshall — n. t.). Dar marea majoritate a creştinilor pretinşi sunt încă în mare măsură orbiţi de fumul Evului Mediu care de atâta vreme le-a umplut ochii. Astăzi nu se mai îngăduie adesea violenţa faţă de persoana sfinţilor lui Dumnezeu, datorită legilor şi sentimentului public prezent, deşi la unii încă există acest spirit de persecuţie ca şi înainte, numai dacă ei ar putea avea putere. Însă aceleaşi doctrine nescripturale sunt propovăduite încă, modificate într-o măsură pentru a se potrivi ideilor rafinate din zilele noastre. Doctrina biblică a învierii morţilor este pusă la grămada de gunoi.

Vedem insa clar cum in 2016 ca a inceput nu demult separarea lumii in doua tabere . Daca acum cativa ani in afara de noi si martori nu vorbea nimeni de o Imparatie aici pe pamant de 1000 de ani , iata ca acum se vorbeste de la multe amvoane ale altor culte despre o Imparatie aici pe pamant si nu sunt putini cei care predica astfel .

Il vedem deci pe Elisei despartind apele ?