Împăcarea omului cu Dumnezeu pag.490

„Veţi fi urâţi de toţi din cauza Numelui Meu”; „din cauza Mea … vor spune tot felul de lucruri rele şi neadevărate împotriva voastră!” Nu vă miraţi, dacă vă urăşte lumea, ştiţi că pe Mine M-a urât înaintea voastră. Aceste cuvinte ale marelui Învăţător trebuiau să se adeverească „până la sfîrşitul veacului”; şi ele sunt tot aşa de adevărate astăzi ca în trecut. Cine îşi va exercita cu credincioşie misiunea de ambasador şi nu se va feri să declare tot sfatul lui Dumnezeu, va cunoaşte fără întârziere ceva din suferinţele lui Cristos şi va putea spune cu adevărat: „Batjocurile celor ce Te insultă pe Tine au căzut asupra Mea”. Mat. 5:10-12; 10:22; Ps. 69:9; Rom. 15:3.

Chiar daca nu spunem nimic , oamenii vad comportamentul nostru care le spune ca nu suntem de ai lor , mai ales avand in vedere ca are cine sa-I inspire , iar in urma acestui fapt se adevereste ca ei habar nu au cine este in spatele tuturor acestor lucruri si deci ei nu sunt vinovati pentru ceea ce fac .

Daca ii intrebi , ce anume ii determina sa fie asa , nu stiu sa raspunda , nu au de unde sa stie , ( o comparatie abstracta ) asa dupa cum un disk CD sau DVD da de pe el doar ce este inscris .

Iar in contextual in care injura la tot pasul , departe de a aminti de Dumnezeu sau de Domnul Nostru , ar fi chiar si pacat , ce putem face este sa dam dezaprobator din cap sau sa avem o atitudine de dezaprobare si ajunge .

Oricum discrepanta dintre un Bun Crestin si lumea in general , azi este asa de mare incat nu este nevoie sa facem prezentari speciale , suntem ochiti imediat .

Trufia , mandria , ingamfarea , egoismul etc. sunt atat de mari incat este foarte greu chiar imposibil sa fie pusi chiar si in situatia ca macar sa asculte cate ceva , nici vorba .

Dar isi fac treaba bine , prin tot soiul de atacuri , multumim Domnului pentru tot , o dovada concludenta ca suntem pe cale si ca ceea ce Domnul a spus este Adevarat , un motiv bun pentru a ne intari in Credinta .