Noi avem nevoie de anumite pietre de încercare, adică de ceva care să ne ajute să hotărâm, care să facă mintea capabilă să ia repede o hotărâre. Această piatră de încercare trebuie să fie voinţa lui Dumnezeu, aşa încât a înţelege voinţa Domnului în legătură cu orice problemă ar însemna s-o rezolvăm — imediat ce-o discernem …. Capacitatea de a hotărî repede şi totdeauna corect, care este voinţa Domnului, cere o anumită experienţă şi disciplină, dar cu cât începem mai devreme, cu atât mai devreme vom deveni pricepuţi. Cu cât mai energic ne vom pune să cunoaştem şi să facem voia Domnului şi să-I arătăm prin promptitudinea noastră că ne găsim plăcerea în a-I face voia, cu atât mai bine şi mai repede se vor stabiliza caracterele noastre pe direcţia bună.

Vedem cum versetul are mai multe aplicabilitati si este tot atat de valabil ca si pe timpul lui Ilie .

Imi amintesc de cand eram copil si cu siguranta si voi ( pe vremea aceea se folosea nuiaua destul de des ) ca tata adesea cand faceam ceva nepotrivit , ma cam atingea cu  nuiaua si spunea ” tu chiar nu pricepi ce spun ? nu intelegi ce vreau sa spun ? si dupa cate o nuia ma intreba ” acuma pricepi ? ” .

Sa venim in present si sa ne amintim cum de multe ori ne folosim simturile si le ascutim , cand se spune ceva in soapta in apropierea noastra , cu scopul evident sa prindem ce se sopteste .

Ei tot asa sa ne folosim aceasta abilitate pentru a intelege ,; ce vrea Domnul sa ne spuna ? Ce asteapta de la noi ? sa nu ajungem la “nuia” .

Lumea in care traim are cel putin doua fatete ;

  • Una liniara , cea pe care din nastere si obisnuinta  o percepem cu totii in general si care efectiv este “stearpa” .
  • Si o lume plina de mesaje subtile , o lume unde mesajele duhurilor vazduhului rautatii se impletesc cu mesajele bine intentionate ale slujitorilor Domnului , iar noi bine am face ca prin Rugaciune si Veghere sa plecam mintea si inima , lasand si dezbracand din ale noastre sa intelegem ce vrea Domnul de la noi , de la fiecare in parte .

Domnul sa ne ajute , sa ne invete sa ne muster , ca tot mai bine sa intuim si sa stim cum sa-l ascultam . Iar in aceasta directie sunt atat de multe Scripturi ! sa incercam sa ni le aducem aminte pe rand in acest moment si cat mai multe .